Monday, May 6, 2013




Fotokurs i India
Fotokurs i Rajasthan - India
I samarbeid med Temareiser Fredrikstad arrangerer fotografene Linda Cartridge og Tine Poppe en 14-dagers workshop i fotografi og Photoshop i Rajasthan (“Kongenes land”), India i perioden 7. – 22. november 2013.
Du kan gjerne være forholdsvis nybegynner i fotografi - men må kunne mestre PC eller MAC. Eget kamera og PC eller MAC må medbringes.

Første del av kurset vil foregå i byen Chomu, rett utenfor “den rosa byen” Jaipur. Der vil vi bo på et tidligere indisk palass fra 1700-tallet - Chomu Palace - som har alt vi kan ønske av gateliv for fotografering rett utenfor murene. I løpet av kurset tar vi en 3-dagers tur til verdens største kamelfestival i den hellige byen Pushkar. Pushkar er en pilgrimsby for hinduer fra hele verden - med Indias eneste tempel dedikert til den hinduistiske guden Brahma (skaperen av universet) - og den hellige innsjøen som brukes til de samme religiøse ritualene som elven Ganges. Kamelfestivalen er enestående på verdensbasis - med veddeløp, pantomime og andre eldgamle tradisjoner fra Rajasthan. På kveldene får vi oppleve en av hinduismens høydepunkter - Den store ildseremonien - som foregår ved innsjøens bredder. I løpet av kamelfestivalen valfarter en halv million pilgrimer til Pushkar for å ta hellig bad under fullmånen.På veien tilbake til Delhi stopper vi to dager i Mandawa - en landsby som en gang var et stoppested for karavanene på vei til Kina eller Midtøsten. Landsbyen har mange havelis - gamle herskapshus med vakre fresker og utsmykkede vegger med motiver fra lokale legender og hinduistisk mytologi - og et yrende landsbyliv.
http://www.temareiserfredrikstad.no/travel/no/Fotokurs-1-1337/Fotokurs-i-India-2013-3-1334.html
 

No comments:

Post a Comment